top of page

GEHOORBESCHERMING

Beter voorkomen dan genezen

Eén op de zes mensen wereldwijd heeft te kampen met gehoorverlies. Naarmate de bevolking veroudert – en de lawaaipollutie overal ter wereld toeneemt – zullen almaar meer mensen aan gehoorverlies lijden. Passende bescherming is uitermate belangrijk en onderzoek heeft aangetoond dat gehoorverlies voor een groot deel kan voorkomen worden door gehoorbescherming te dragen.
Hieronder vindt u een overzicht van de soorten gehoorbescherming.
Voor meer informatie kan u doorklikken naar de website van Lapperre.

Alpine Single Filter Range (1251 x 425).jpg

UNIVERSELE PLUGS

Standaard oordoppen

Deze oordopjes bestaan uit een huidvriendelijk uitzetbaar schuim of silicone. Schuimdopjes gebruik je maar één keer, waardoor ze ideaal zijn voor wie maar af en toe geconfronteerd wordt met veel lawaai. De silicone variant is herbruikbaar en makkelijk te reinigen. Bovendien hebben de silicone oordopjes ook een uitgekiende, aangepaste filter (muziek, slapen, vliegen, motorijden, klussen…) waardoor conversaties mogelijk blijven terwijl je de dopjes draagt.

customfit_mini.jpg__600x270 moto.jpg

OORDOPPEN OP MAAT

Bescherming op maat

Wie regelmatig oordoppen gebruikt, kiest best voor die op maat. Om ze te maken neemt de audicien een afdruk van jouw gehoorgang. Die dient als basis voor jouwpersoonlijke oordoppen. Daardoor zitten de doppen heel comfortabel. Ze zijnte verkrijgen met verschillende geluidsfilters met een specifieke demping., afhankelijk van de situatie. Er zijn speciale oordopjes voor muzikanten en concertbezoekers, motorrijders en zwemmers.

optime_1.jpg__600x270.jpg

OORKAPPEN

Hoge lawaaioverlast

Oorkappen dempen bijzonder goed, zelfs bij hoge lawaaioverlast. Ze zijn aangenaam om dragen en daardoor geschikt voor wie regelmatig gehoorbescherming nodig heeft. Oorkappen zijn er ook op kindermaat. Universele dopjes kunnen uit hun oren vallen en omdat kinderen nog groeien, is ook gehoorbescherming op maat niet ideaal. Daarom raden we oorkappen aan.

bottom of page