top of page

HOORAPPARATEN

Vind het juiste hoortoestel

Eén op de zes mensen wereldwijd heeft te kampen met gehoorverlies. Naarmate de bevolking veroudert – en de lawaaipollutie overal ter wereld toeneemt – zullen almaar meer mensen aan gehoorverlies lijden. Passende bescherming is uitermate belangrijk en onderzoek heeft aangetoond dat gehoorverlies voor een groot deel kan voorkomen worden door gehoorbescherming te dragen.
Hieronder vindt u een overzicht van de soorten gehoorbescherming.
Voor meer informatie kan u doorklikken naar de website van Lapperre.

SOORTEN HOORTOESTELLEN

Lapperre_Pro_B_932_Hook_050-0292-P311.jp

ACHTER-HET-OOR TOESTELLEN

Geschikt voor elk gehoorverlies

Een achter-het-oor hoorapparaat rust op je oorschelp. Het toestel pikt daar de geluiden op en stuurt ze via een plastic slangetje door naar je oor. Een achter-het-oor toestel herken je aan het op maat gemaakt oorstukje of universele dopje dat aan het einde van het slangetje zit.

Het grote voordeel van een hoortoestel achter het oor, is dat het geschikt is voor alle vormen van gehoorverlies.

Virto B titanium stereo black.jpg

IN-HET-OOR TOESTELLEN

De meest discrete oplossing

Een in-het-oor toestel zit in je gehoorgang ‒ diep of meer vooraan, afhankelijk van het model. Het is het meest discrete hoorapparaat, quasi onzichtbaar voor je omgeving.  Om perfect in je gehoorgang te passen, worden in-het-oor hoortoestellen op maat gemaakt op basis van een oorafdruk.

Doordat in-het-oor toestellen zo klein zijn, zijn er beperkingen aan de versterking die ze kunnen geven. Daarom kunnen in-het-oor apparaten niet voor elk type gehoorverlies.

Packshot_LapperrePro3_Pair_P8_Velvet_Bla

LUIDSPREKER IN-HET-OOR TOESTELLEN

Het meest gekozen type

'Luidspreker-in-het-Oor' hoorapparaten (ook wel RIC-hoortoestellen, afkorting voor 'Receiver-in-Canal') zien er net hetzelfde uit als achter-het-oor hoortoestellen, maar de luidspreker (‘receiver’) zit in de gehoorgang en niet in het toestel zelf. Die luidspreker geeft de geluiden door aan het oor.

RIC-toestellen zijn gewoonlijk iets discreter dan achter-het-oor modellen. Omdat de luidspreker in de gehoorgang zit, waar de ruimte beperkt is, is hij erg klein. Dat betekent dat er grenzen zijn aan de versterking die hij kan geven. Daardoor zijn RIC-hoortoestellen niet voor alle soorten gehoorverlies geschikt.

bottom of page